Hlavní obsah

Líheň robotického pokroku je na prodej, Alphabet hází Boston Dynamics přes palubu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Alphabet hází přes palubu svou firmu Boston Dynamics, která je považována za líheň robotického pokroku. Informovala o tom agentura Bloomberg s tím, že prodej se má realizovat hlavně kvůli špatným vyhlídkám na budoucí zisk.

Foto: Boston Dynamics

Robot WildCat

Článek

Boston Dynamics je ve světě robotiky oceňovanou firmou. V minulosti se jí například podařilo vyvinout nejrychlejšího běžícího robota, který dostal jméno WildCat. To pro svůj vzhled, jež připomíná divokou kočku.

Úspěch slavil před lety také robot RiSE, který vypadá na první pohled jako ještěrka. Právě díky tomu ale dokáže šplhat po svislých plochách, jako jsou zdi nebo stromy.

Právě pro své úspěchy často pracoval na vývoji výzkumných robotů pro americkou armádu.

Zpeněžitelný objev v nedohlednu

Zástupci Alphabetu zatím informace o prodeji oficiálně nepotvrdili. Podle agentury Bloomberg je však o prodeji v podstatě již rozhodnuto.

Vedení Alphabetu se údajně obává toho, že Boston Dynamics nedokáže během několika málo let vytvořit nic zpeněžitelného. A jako ztrátový projekt si tak nechce vývojářský podnik držet pod svými křídly.

Kdy by se měl obchod uskutečnit, však zatím není jasné. O líheň robotického pokroku by se však mohla ucházet například společnost Amazon, která v současnosti pracuje na vývoji robotů pro distribuci a obsluhu logistických center. Stejně tak by zájem mohlo projevit centrum pro vývoj a výzkum Toyota Research Institute, za kterým stojí stejnojmenná automobilka.

Reklama

Výběr článků

Načítám