Hlavní obsah

Lenovo nechá zmizet značku IBM ze světa osobních počítačů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších výrobců osobních počítačů na světě Lenovo pravděpodobně přestane používat značku IBM o dva roky dříve než bylo plánováno. Důvodem má být oblíbenost značek "Lenovo" a "Think" mezi zákazníky.

Článek

Lenovo nejspíš upustí od označování svých produktů logem IBM už v příštím roce. Podle dohody přitom Lenovo mohlo používat brand IBM až do roku 2010.

Podle deníku Xbitlabs.com jsou už nejnovější notebooky řady ThinkPad označovány pouze logy Lenovo a Think. Značka IBM na nich chybí. To samé se týká i osobních počítačů ThinkCentre.

IBM však bude i nadále poskytovat zákazníkům Lenova podporu.

"Díky neustálým změnám v uplynulých několika kvartálech jsme nyní silnější a zdravější společností. Jedním z ukazatelů našeho pokroku je rozhodnutí kompletně přesunout naše Think produkty pod značku Lenovo, která nahradí brand IBM a to o dva roky dříve než bylo plánováno," řekl šéf Lenova William J. Amelio.

Třetí největší výrobce počítačů na světě, americká firma IBM, se dohodla na prodeji své počítačové divize čínské firmě Lenovo koncem roku 2004. IBM za svoji divizi dostala asi 1,25 miliardy dolarů a stáhla se tak z odvětví, kterému dříve pomáhala razit cestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám