Hlavní obsah

Kurz bitcoinu stále klesá. V prosinci měl dvakrát vyšší hodnotu

Novinky, mif

Kurz virtuální měny bitcoin se s příchodem února propadl pod pomyslnou hranici deseti tisíc dolarů, tedy v přepočtu na méně než 203 tisíc korun. Ve srovnání s prosincem je tak hodnota prakticky poloviční.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ještě zkraje prosince se jedna mince obchodovala zhruba za 19 tisíc dolarů ( asi 386 tisíc korun). Už v polovině posledního měsíce loňského roku však kurz oslabil o čtvrtinu.

V lednu pak pohyby kurzu připomínaly tak trochu houpačku, pohyboval se směrem vzhůru a dolů klidně o několik desítek tisíc korun každý den. Až koncem měsíce se ustálil těsně pod hranicí 11 000 dolarů (zhruba 223 000 Kč).

Obří krádež a plánovaný zákaz

S příchodem února však hodnota nejpopulárnější kybernetické měny opět klesla, ve čtvrtek dopoledne se jedna mince obchodovala za 9400 USD, tedy v přepočtu 191 000 Kč.

Propad je přímou reakcí na vůbec největší krádež kybernetických mincí, kterou před koncem ledna oznámilo Japonsko. [celá zpráva]

Stejně tak hodnotu oslabují i plány Jižní Koreje, která se chystá obchody s kryptoměnami zakázat úplně. [celá zpráva]

Výkyvy kurzů nejsou výjimečné

Velké výkyvy kurzů bohužel nejsou u bitcoinů nijak výjimečné. I proto minulý měsíc největší německá bankovní společnost Deutsche Bank varovala uživatele před investicemi do této virtuální měny. [celá zpráva]

„Běžným investorům bych to prostě nedoporučoval,“ uvedl stoicky hlavní investiční stratég Deutsche Bank Ulrich Stephan. Následně dodal, že hlavní problém vidí v tom, že tato měna není regulovaná a její kurz je velmi nestabilní.

Ještě dříve před investicemi do virtuálních měn varoval ze stejných důvodů Evropský bankovní úřad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám