Hlavní obsah

Internet budoucnosti sleduje nejen krevní tlak

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN DIEGO

Internet se s největší pravděpodobností stane skladištěm biometrických informací. Tuto vizi naplní příchod nové generace elektronických zařízení, která měří hladinu cukru v krvi nebo zjišťují krevní tlak a informace pak zasílají na speciální webové stránky.

Článek

V budoucnosti vzdálené několik měsíců se na trh dostane výrobek firmy Triage Wireless, který dokážet monitorovat krevní tlak, tepovou frekvenci a další tělesné projevy v reálném čase.

Získaná data pak přístroj odesílá bezdrátově do kapesního počítače s hmotností několika desítek gramů, který je připojen k internetu a údají plní speciální webovou stránku nebo je bezdrátově posílá na počítač příslušného lékaře.

Miniaturní zařízení AdvancedBPM měří krevní tlak zcela jinak než konvenční mechanické přístroje. Jedním ze základů systému je optický senzor, který zjišťuje změny v hustotě a počtu artérií. Ná tomto základě pak vypočítává okamžitý krevní tlak. Elektrický senzor je druhým stavebním prvkem, měří například tepovou frekvenci.

Schválení produktu se očekává v dubnu 2006

První ostré testy systému AdvancerBPM spustí Trige Wirelles z amerického San Diega už příští měsíc na kalifornské klinice Scripps. Zařízení by mohlo být schváleno americkou administrativou již v dubnu 2006.

AdvancedBPM je dalším typem výrobku, který bude monitorovat zdravotní stav vybraného pacienta. Nástroj, jímž se mohou účinně bránit proti projevům cukrovky totiž již dříve dostali také diabetici. Je jím zařízení anglické společnosti e-San, které měří hladinu glukózy v krvi a pomocí mobilního telefonu a internetu automaticky informuje lékaře o stavu pacienta  [celá zpráva].  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám