Hlavní obsah

Hardware 17/2005: Ovladače ve znamení Windows x64

Novinky, František Janouch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové 64-bitové Windows XP jsou zde a s nimi i oficiální ovladače výrobců hardwaru. Nechybí ani ohlasy čtenářů...

Článek

V dnešním čísle na vás čeká především servis softwaru pro nové Windows XP x64, ale také reakce na minulou poradnu v tipech, tricích, komentářích.

Servis: x64

:: ATI Catalyst 5.4 x64

Na vydání Windows XP x64 zareagovala jako první společnost ATI svými dubnovými ovladači Catalyst speciálně pro x64, které si odvážlivci mohou stáhnout ODTUD.

:: Matrox 1.09.01 x64

V zápětí s 64-bitovými ovladači přispěchala také společnost Matrox, zmiňované soubory naleznete ke stažení ZDE.

:: NVIDIA ForceWare 71.84 x64

NVIDIA po oficiálním vydání nové verze operačního systému zatím mlčí, a tak se testeři x64 budou muset spokojit s březnovou verzí ovladačů, které si v mezinárodní variantě včetně české mohou stáhnout ODTUD.

:: Další ovladače

Z dnešního servisu je to vše. Seznam dalších aktuálních ovladačů (kromě dnes uvedených) naleznete v kompletním přehledu ve 2.4., 6., 7., 9., 11., 13. a 15. čísle magazínu Hardware.

Tipy, triky, komentáře: Účto

:: Re: Hardwarová poradna

Po vydání minulé Hardwarové poradny přišlo několik rozhořčených dotazů ohledně odpovědi při fungování SW Účto na Windows XP. Pan Jiří Kolda posílá lepší odpověď: "Pro případy DOS aplikací jsou ve složce Windows/System32 připraveny soubory AUTOEXEC.NT a SYSTEM.NT, které se načítají po startu DOS okna. Do SYSTEM.NT lze tedy vložit řádek FILES=150 a je po problému." (redakčně upraveno)

Tímto panu Koldovi děkujeme za upřesnění.

:: Napište nám!

Pokud chcete ostatním čtenářům sdělit své tipy, triky, nebo komentáře, máte jedinečnou možnost. Napište nám je na adresu inHardware@seznam.cz, přičemž nejzajímavější e-maily zveřejníme. Nezapomeňte, že vaše podněty musí být z oblasti hardwaru, případně softwaru, který s hardwarem přímo souvisí (ovladače, testovací programy apod.).

Reklama

Související témata:

Související články

Hardware 13/2005: Aprílový servis ovladačů

Článek s nešťastným číslem v nadpisu skrývá nejedno překvapení pro majitele grafických karet NVIDIA či základních desek s čipsety VIA/SiS. Naleznete...

Výběr článků

Načítám