Hlavní obsah

Hackeři napadli stránky Applu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Internetové stránky amerického technologického gigantu Apple určené pro potřeby vývojářů minulý týden napadli hackeři, kteří se z nich snažili ukrást citlivé informace. Firma v noci na pondělí oznámila, že stránky dočasně uzavřela a pracuje na zlepšení bezpečnostních systémů.

Foto: Apple

Útok přišel v době, kdy vývojáři testují aplikace pro nový operační systém pro mobilní telefony a počítačové tablety iOS 7.

Článek

Do rukou hackerů se mohla dostat například jména nebo e-mailové adresy vývojářů. Stránky obsahují rovněž citlivé finanční informace, které jsou ale podle firmy zakódované a naprosto nepřístupné. Údaje o zákaznících Applu stránky nezahrnují.

Stránky jsou využívány desítkami tisíc vývojářů a obsahují více než 750 tisíc softwarových aplikací. Vývojáři prostřednictvím těchto stránek mimo jiné dostávají podíl z prodeje aplikací, upozorňuje agentura DPA.

Útok přišel v době, kdy vývojáři testují aplikace pro nový operační systém pro mobilní telefony a počítačové tablety iOS 7, který Apple uvede na trh na podzim. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám