Hlavní obsah

Dotekové displeje telefonu Apple iPhone mají "mrtvé" zóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří uživatelé mobilního telefonu iPhone si začínají stěžovat na malou citlivost jeho dotykového displeje, který je základním ovládacím prvkem celého přístroje. Na displeji se objevují mrtvé zóny, ve kterých nelze ovládat virtuální tlačítka.

Článek

Někteří uživatelé si stěžují, že již po třech týdnech používání má jejich na displej v mobilu iPhone takzvané mrtvé zóny. Jsou to oblasti ve kterých displej nereaguje na dotyk. Jde především o spodní část, kde se při psaní na virtuální klávesnici vyskytuje mezerník.

Pokud se problém vyskytne u většího počtu zařízení, zažije Apple nejspíš horké chvilky. Dotykový displej je totiž hlavním komunikačním prostředníkem mezi uživatelem a telefonem. Pokud se porouchá, stává se přístroj prakticky neovladatelným.

Záležitost týkající se vadných displejů u iPhonu je přinejmenším podivná. Světem se totiž potulují milióny kapesních počítačů (PDA) vybavených podobnými dotekovými obrazovkami, o jejichž problémech jsme jaktěživi neslyšeli. A to tato PDA mnohdy vyrábí celá řada výrobců, o jejichž kvalitě práce bychom mohli s úspěchem pochybovat. 

Každopádně kdo přijde do styku s vadným iPhonem, údajně dostane v servisu od Applu náhradu bez jakýchkoliv otázek.

Apple iPhone se prodává za 499 nebo 599 dolarů (10 700 a 12 800 Kč), hlavně podle kapacity paměti (4 GB či 8 GB). V Evropě by měl být iPhone k dostání ke konci roku a v ČR by se jeho cena mohla blížit 15 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám