Hlavní obsah

DDoS útok zasáhl české weby

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří tuzemští uživatelé se ve středu dopoledne potýkali se zpomalením internetového připojení. Důvodem byl útok typu Distributed Denial of Service (DDoS) na jednoho z největších telekomunikačních poskytovatelů v Česku – společnost GTS Czech. O útoku informoval server Lupa.

Foto: Novinky

Článek

„Ve středu jsme zaznamenali útok na naše DNS servery. Probíhal od 8.45 hod. zhruba dvě hodiny,“ řekla Novinkám Lucie Řeřichová, mluvčí společnosti GTS Czech. DNS servery překládají webové adresy na číselné adresy fyzických počítačů (IP adresy).

„DNS platformy byly tímto útokem zpomaleny, nikoli vyřazeny z provozu, a docházelo ke zpoždění v rámci poskytovaných odpovědí na DNS dotazy. Intenzivně pracujeme na řešení problému a implementaci obranných opatření,“ podotkla Řeřichová s tím, že doposud si na problémy stěžovaly dvě desítky zákazníků.

Související témata

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Kybernetickým útokům typu DDoS čelily začátkem března loňského roku také některé tuzemské servery. Směřovány byly nejprve na zpravodajské weby, poté na portál Seznam.cz, servery bank a telefonních operátorů. Bezpečnostní experti v této souvislosti hovořili o největším útoku v historii českého internetu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám