Hlavní obsah

Bitcoin není jediný, rekordně roste také ethereum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních měsících se nejčastěji mluví o bitcoinu, protože jeho kurz raketově vystřelil. Kryptoměn ale existuje daleko více, a druhá nejhodnotnější – ethereum – má za sebou také bouřlivý růst. Ve středu byl dokonce stanoven úplně nový rekord kurzu. Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Ještě na začátku roku se ethereum obchodovalo za 741 dolarů (15 940 Kč). O rok dříve to dokonce bylo pouze 118 dolarů, což odpovídá podle aktuálního kurzu 2540 Kč.

V letošním roce však hodnota těchto virtuálních mincí raketově roste, podobně jako v případě bitcoinu. Ve středu ráno se tak ve špičce nabízelo ethereum za 2718 dolarů (58 460 Kč), což je zatím absolutní rekord.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty etherea za poslední rok

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty etherea za poslední tři měsíce

V tomto týdnu posiloval také bitcoin. Ve středu ráno se jedna virtuální mince nabízela za 55 040 dolarů, což odpovídá 1 180 780 Kč. Když vezmeme v potaz, že ještě minulý týden byl kurz 48 200 dolarů (1 036 670 Kč), jde rozhodně o úspěch.

Nicméně ještě v polovině dubna se bitcoin obchodoval za částky vyšší než 60 000 dolarů, konkrétně jedna mince stála ve špičce 64 829 dolarů (1 394 320 Kč), což je zatím absolutní rekord. Minulý týden však následoval velký propad pod padesátitisícovou hranici.

Sluší se nicméně zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě. Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Bitcoin pozvolna roste, rekordnímu kurzu se ale nepřiblížil

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám