Hlavní obsah

Bitcoin dál roste, posílil o tisíce dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani překonání rekordního kurzu 50 000 dolarů (1 070 640 Kč) nezastavilo bitcoin v růstu, během čtvrtku dosáhl dalšího rekordu, kdy hodnota vyrostla o více než dva tisíce dolarů (42 840 Kč). Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Zmiňovaná padesátitisícová hranice byla překonána tento týden v úterý, přitom teprve minulý měsíc byla pokořena meta 40 000 dolarů (856 910 Kč) a o měsíc dříve 30 000 dolarů, což odpovídá 642 680 Kč.

Ve středu poskakoval kurz směrem nahoru i dolů, nicméně ve čtvrtek se vyhoupl až na 52 621 dolarů (1 126 090 Kč). To je zatím absolutní rekord.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

K takto výraznému růstu vyhnala bitcoin minulý týden automobilka Tesla, když nakoupila právě tuto kryptoměnu za 1,5 miliardy dolarů (přes 32 miliard korun). Podle agentury Bloomberg to nasvědčuje tomu, že by bitcoin mohla Tesla začít přijímat jako platební prostředek.

Sluší se nicméně zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě. Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Bitcoin se nabízí za milion korun. Tesla vystřelila kurz do nebes

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám