Hlavní obsah

AMD představilo levnější Athlon 64

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost AMD oficiálně uvedla na trh další 64bitový procesor s označením Athlon 64 3000+, který bude nejlevnějším 64bitovým procesorem na trhu.

Foto: Techmania Science Center

Dvacetiminutový populárně-vzdělávací snímek nazvaný Zimní obloha nad Plzní bude v prvním českém 3D Planetáriu k vidění do konce zimy.

Článek

K doposud prodávanému Athlonu 64 3200+ tak přibyla i jeho levnější alternativa s označením 3000+, která se na trhu objeví za téměř poloviční cenu - 218 dolarů (přibližně 5700 korun). Výkonnější Athlon 64 3200+ přitom stojí 417 dolarů.

Zajímavostí je, že nový procesor běží na stejné frekvenci jako výkonnější model, tedy na dvou gigahertzích. Jediným rozdílem je poloviční velikost vyrovnávací paměti druhé úrovně, která má u Athlonu 64 3000+ pouze 512 kB.

Podle testů serveru HardTecs4U nový Athlon 64 3000+ poráží Pentium 4 3.2 GHz téměř ve všech hrách a zároveň je levnější. Výkonnostní potenciál Pentia 4 je naopak znatelný v aplikačních testech, ve kterých už slabší Athlon 64 na Pentium 4 nestačí.

Reklama

Související články

Panasonic nabídne kompakty se stabilizátorem

Japonská firma Panasonic připravuje nové kompaktní digitální fotoaparáty z řady Lumix, které budou jako první ve své třídě vybaveny optickým stabilizátorem...

Dopravní situace v Praze na internetu

Od počátku tohoto týdne mohou uživatelé internetu sledovat aktuální dopravní situaci na hlavních pražských komunikacích prostřednictvím policejních kamer.

Širokoúhlé LCD s TV tunerem od Dellu

Společnost Dell představila nový širokoúhlý sedmnáctipalcový LCD monitor umožňující, díky vestavěnému TV tuneru, sledování televizního vysílání.

Výběr článků

Načítám