Hlavní obsah

Alžběta II. si koupila kapesní přehrávač Apple iPod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská královna Alžběta II. miluje hudbu natolik, že se rozhodla pořídit si kapesní přehrávač. Podle pátečního vydání deníku The Sun se rozhodla pro nákup stříbrného přístroje Apple iPod, údajně totiž byla doslova okouzlena jeho krásou a kompaktností.

Článek

Panovnice si tak ve věku téměř 80 let hodlá dopřávat stejné digitální zábavy jako současná mladá generace. Specialitou kapesních přehrávačů Apple je online jukebox, který funguje díky systému iTunes. Tím si do přístroje přes internet kupujete skladby dle vlastního výběru.

Podle deníku The Sun může být použití internetového rozhraní iTunes pro starší lidi poněkud těžkým oříškem. Své čtenáře však vzápětí uklidnil, protože podle jeho zjištění je velice pravděpodobné, že královna má vlastního komorníka, který  iTunes "rozumí".

V závislosti na komprimaci a délce písní může 6GB disk obsažený v přehrávači Apple iPod pojmout až 1500 různých skladeb. Co bude poslouchat královna, zatím známo není, avšak premiér Tony Blair je prý velkým fanouškem skladeb Cliffa Richarda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám