Hlavní obsah

Acer uvádí odolný notebook s Radeonem 9700

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků TravelMate 8000, které jsou založeny na technologii Centrino a jsou určeny nejnáročnějším uživatelům, kteří vyžadují mobilitu, výkonnou grafickou kartu a zároveň odolnost.

Foto: HZS Jihočeské kraje
Článek

Na českém trhu je v současné době dostupný pouze jediný model z této řady, který nese označení TravelMate 8004LMi a jeho srdcem je nejvýkonnější procesor Pentium-M s frekvencí 1,7 GHz doplněný 512 MB operační paměti a pevným diskem o kapacitě 80 GB.

Vysoké rozlišení a rychlý Radeon

Ani grafický subsystém nebyl nijak ochuzen a tak v notebooku najdete 15" LCD displej s vysokým jasem a rozlišením 1400x1050 obrazových bodů doplněný výkonnou grafickou kartou ATI Mobility Radeon 9700 s hardwarovou podporou MPEG2/DVD. Ta nabízí dokonce, u notebooků zatím ještě málo obvyklý, DVI výstup pro připojení externího LCD monitoru.

Ve výbavě nechybí čtyři USB 2.0 porty, infračervený port, Bluetooth, Firewire nebo bezdrátová síťová karta odpovídající nejnovějšímu standardu 802.11g, díky které se můžete na internet připojit prostřednictvím přístupových bodů, jejichž počet se v největších světových městech stále rozrůstá, a najdete je především na letištích a v hotelech. Pro snadný přenos fotografií z digitálních fotoaparátů slouží vestavěná čtečka podporující čtyři druhy paměťových karet (SD,SM,MMC a Memory Stick).

Nový notebook vydrží pracovat až pět hodin na baterie a jeho odolnost zajišťuje hliníkový kryt. Cena 69 990 Kč bez DPH za model TravelMate 8004LMi zahrnuje i Multi DVD-RW mechaniku.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel uvedl čtyři nové procesory pro notebooky

Společnost Intel uvedla na trh čtyři nové procesory určené pro přenosné počítače, které mají uživatelům přinést vyšší výkon a delší výdrž baterií v tenkých...

Výběr článků

Načítám