Hlavní obsah

K účtům na Twitteru a Facebooku mohli mít přístup nepovolaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

K osobním údajům stovek uživatelů Twitteru a Facebooku mohli nedopatřením získat přístup nepovolaní. Podle pondělního sdělení provozovatelů obou sociálních sítí se tak mohlo stát, když se uživatelé prostřednictvím svých účtů připojili k některým aplikacím staženým z obchodu Google Play.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Přístup tak uživatelé mohli nechtěně umožnit k údajům, jako je e-mailová adresa, uživatelské jméno nebo nejčerstvější tweety. Na vině je podle bezpečnostních odborníků software One Audience, který tato data zpřístupňoval třetím stranám.

Z Facebooku je síť pro máminy buchty. Mezi mladými „frčí“ TikTok

Internet a PC

Twitter uvedl, že dotčené klienty bude informovat. Upozorní také firmy Google a Apple, aby mohly podniknout případné další kroky, uvedl server CNBC.

Facebook, Google a Twitter v poslední době čelí zpřísněnému dohledu regulačních orgánů a tlaku politiků a uživatelů. Těm se nelíbí způsob, jak zacházejí se získanými osobními údaji.

Reklama

Související články

Facebook představil nové logo

Americká společnost Facebook v pondělí představila nové logo, kterým se chce odlišit od stejnojmenné aplikace a dát najevo, které produkty jí patří. Novou...

Výběr článků

Načítám