Hlavní obsah

Hackeři se zmocnili údajů devíti milionů cestujících EasyJetu

Novinky,
Londýn

Britské aerolinky EasyJet v úterý přiznaly, že se staly terčem „vysoce sofistikovaného kybernetického útoku“, který postihl na devět milionů jejich cestujících. Útočníci získali nejen jejich e-mailové adresy a podrobnosti o jejich letech, ale u 2 208 osob také údaje o jejich platebních kartách.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Letadla aerolinek EasyJet v Lutonu

Článek

Podle stanice BBC zjistil EasyJet už v lednu, že se stal terčem kybernetického útoku. Společnost pouze uvedla, že k podrobnostem o platebních kartách se dostali hackeři na začátku dubna.

Aerolinky informace o útoku zveřejnily, aby takto varovaly devět milionů lidí, k jejichž e-mailovým adresám se dostali hackeři. Upozornily je, že by se mohli stát terčem phishingového útoku.

Kde útočí hackeři nejčastěji? V Česku je výrazně bezpečněji než na Slovensku

Bezpečnost

Všechny postižené informují nejpozději do 26. května: „Není důkaz, že by byly jakékoli osobní údaje zneužity, nicméně na doporučení Úřadu komisaře pro informace komunikujeme s asi devíti miliony zákazníky, jejichž údaje o cestách jsou přístupné, abychom jim doporučili ochranná opaření, aby se omezila jakákoli hrozba případného phishingu.“

„Bereme otázky zabezpečení extrémně vážně a pokračujeme v investování do zlepšení našeho zabezpečení,“ dodaly aerolinky v prohlášení.

Úřad komisaře pro informace dodal, že útok vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám