Hlavní obsah

Americký generál varoval před kybernetickými útoky Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká vláda nemá účinný a jednotný přístup k boji s kybernetickým ohrožením, které představuje Rusko. Při slyšení v branném výboru amerického Senátu to ve čtvrtek prohlásil generál Curtis Scaparrotti, vrchní velitel amerických vojsk v Evropě. Povědomí o ruské kybernetické infrastruktuře je podle něj neuspokojivé.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Scaparrotti senátory upozornil, že jsou patrné známky ruské "aktivity" namířené proti Spojeným státům. O podrobnostech se ale podle agentury Reuters nezmínil. Prohlásil nicméně, že o ruské kybernetické hrozbě Spojené státy nemají dostatečnou představu.

Američtí činitelé a pracovníci zpravodajských služeb stále častěji varují, že Rusko chystá útoky hackerů na podzimní hlasování ve volbách do amerického Kongresu. Moskva je v podezření, že připravuje kampaň propagandy a dezinformací na sociálních sítích. Někteří kongresmani vyčítají Bílému domu, že boji s touto hrozbou se věnuje jen málo.

"Nemyslím, že ve vládních úřadech existuje účinný a jednotný názor, není tam dost energie a soustředěnosti, kterou by bylo možné očekávat," řekl při slyšení Scaparrotti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám