Hlavní obsah

Rok a půl vězení za ukradené intimní fotky celebrit na webu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americký soud poslal na jeden a půl roku do vězení muže za hackerský útok na více než stovku internetových účtů patřících mimo jiné místním celebritám. Z nich stáhl za dva roky intimní fotky a videa zhruba 600 lidí, které pak zveřejnil na internetu.

Foto: koláž Novinky.cz

Ryan Collins

Článek

Jak informovala agentura AFP, 36letý Ryan Collins se ke svému činu přiznal. Podle vyšetřovatelů se naboural do onlineových úložišť přes uložená hesla svých obětí, mezi nimiž byly například Jennifer Lawrenceová, Kate Uptonová nebo Kirsten Dunstová.

Nemohli mu ale přímo prokázat, že své "úlovky" pak zveřejnil na server Celebgate, kde se umísťují záznamy celebrit v ošemetných situacích.

"Trest odnětí svobody, ke kterému byl Collins odsouzen, je důkazem toho, že hackerské útoky na účty druhých a kradení informací nebo soukromých snímků je zločin s vážnými důsledky," podotkl agent FBI Deirdre Fike, který byl pověřen vyšetřováním.

Koncem září se k podobnému činu v Chicagu přiznal další Američan Edward Majerczyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám