Hlavní obsah

Hackeři napadli i počítače amerických republikánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Hackeři napadli počítače americké Republikánské strany i pracovníků kampaně jejího kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. S odvoláním na zdroje z vyšetřování to ve čtvrtek napsala agentura Reuters. Už dříve americká média oznámila, že hackeři napadli i konkurenční Demokratickou stranu.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Republikánský kandidát Donald Trump

Článek

Podle Reuters hackeři umístili škodlivý software do napadených republikánských počítačů v loňském roce. Trumpova kampaň poté najala bezpečnostní firmu CrowdStrike, která pomáhá i Demokratické straně řešit následky hackerského útoku proti ní. Republikáni se k záležitosti nevyjádřili.

Za útoky na Demokratickou stranu podle amerických vyšetřovatelů stáli hackeři z Ruska. E-maily získané hackery od demokratických představitelů ukázaly, že vedení Demokratické strany dávalo v primárkách přednost Clintonové před jejím soupeřem Berniem Sandersem. Kvůli aféře podala demisi předsedkyně demokratů Debbie Wassermanová Schultzová.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Symbolem Republikánské strany je slon. Organizace v některých státech však používají orla.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám