Hlavní obsah

Známý hacker Guccifer si odsedí nejméně dva roky ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý hacker Marcel Lazar, který si říká Guccifer, si odsedí nejméně dva roky ve vězení poté, co se přiznal k nabourání do počítače rodiny bývalých amerických prezidentů Bushových, ale i dalších osob. Čtyřiačtyřicetiletý rumunský občan přiznal svou vinu ve středu ráno místního času u federálního soudu v Alexandrii, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Rumunský hacker Marcel Lehel Lazar známý pod přezdívkou Guccifer (uprostřed)

Článek

Lazar se nechvalně proslavil zejména, když se dostal do emailových účtů členů prezidentské rodiny a zveřejnil jejich soukromé fotografie a kresby spojené s Georgem Bushem starším i jeho synem Georgem.

Rumunský hacker rovněž tvrdí, že se dostal i do soukromého mailu bývalé ministryně zahraničí a nynější demokratické kandidátky na prezidentku Hillary Clintonové. [celá zpráva]

Guccifer v minulosti zveřejnil například i detaily z milostné korespondence, kterou spolu vedli bývalý americký ministr zahraničí Colin Powell a rumunská politička a nynější komisařka Evropské unie Corina Cretsuová. Dvojice se seznámila v době, kdy byl Powell šéfem americké diplomacie, a po léta udržovala poměrně intenzivní korespondenční vztah. Powell, který je 50 let ženatý, ale popřel, že by s Rumunkou měl poměr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám