Hlavní obsah

ESET a Facebook nabízí bezpečnostní službu zdarma

Novinky, Petr Blažek (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost ESET přináší všem uživatelům Facebooku službu skenování počítače na přítomnost malware. Jde o free službu odvozenou od služby ESET Online Scanner.

Foto: ESET, spol. s r.o.

ESET Online Scanner for Facebook

Článek

Když se uživatel Facebooku připojí ke svému účtu, Facebook provede analýzu, zda účet nevykazuje podezřelé aktivity jako je rozesílání spamu nebo infikování linků na stránky přátel. Pokud tento sken chování účtu ukáže možnou přítomnost malware, uživateli se zobrazí doporučení provést test s využitím služby ESET Online Scanner for Facebook. Jde o free službu odvozenou od služby ESET Online Scanner, kterou ESET dosud nabízel pouze na svých stránkách; za pozornost stojí, že z dosavadních víc než 44 milionů skenů byla přítomnost malware detekována ve víc než polovině případů.

Foto: ESET, spol. s r.o.

ESET Online Scanner

Test ESET Online Scanner for Facebook je zdarma. Jeho další velkou výhodou je, že proběhne na úrovni Facebooku, tedy jednak bez přerušení, a také bez ohledu na to, jaký prohlížeč uživatel používá. Po dokončení testu dostane uživatel přes Facebook zprávu a může si výsledky testu prohlédnout a vyhodnotit. Pokud dojde k nálezu malware, odstraňování začne hned po skončení testu. Na konci celé operace dostane uživatel zprávu s výsledkem.

„Našim cílem je zlepšovat služby zákazníkům, a také chránit jejich počítače. Je jasné, že služba ESET Online Scanner for Facebook zásadně sníží výskyt škodlivých odkazů mezi těmi miliardami kliknutí, které se na Facebooku denně odehrávají,“ uvedl Chetan Gowda, softwarový inženýr Facebooku.

www.eset.cz

Související témata:

Výběr článků

Načítám