Hlavní obsah

Tři ze čtyř uživatelů se stanou cílem hackerů

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: ESET.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Statistika je neúprosná. Existuje téměř 70% šance, že se během života stanete terčem kybernetického zločinu. To znamená, že zhruba jen jeden ze čtyř uživatelů internetu zůstane ušetřen od problémů způsobených hackery. Abyste patřili mezi tu šťastnější část lidstva, je zapotřebí nejen mít se neustále na pozoru, ale také používat kvalitní bezpečnostní software.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Pravděpodobně nepatříte mezi nešťastníky, kteří naletí e-mailům slibujícím za otevření přílohy miliardu dolarů od Roberta Mugabeho. Možná ani nenavštěvujete stránky s nelegálním softwarem a pornografickým obsahem. To ovšem zdaleka nestačí k tomu, abyste udrželi svůj počítač v bezpečné vzdálenosti od kyberzločinu.

Technologický magazín Bit Rebels nedávno zveřejnil statistiku, podle které máte 69% šanci, že se stanete během života terčem hackerů. Děsivá myšlenka, že? Toto číslo ovšem pouze dokazuje tvrzení, které bezpečnostní experti opakují už léta. K tomu, abyste se nemuseli bát počítačových virů a dalších hrozeb, nemusí zdaleka stačit pouze váš zdravý rozum a opatrnost.

Příkladem škodlivých kódů, které dokážou oklamat i zkušeného uživatele, jsou tzv. exploity. Jejich autoři hledají bezpečnostní mezeru v internetových prohlížečích a operačních systémech. Když ji najdou, mohou s její pomocí zcela nepozorovaně změnit funkčnost softwaru nainstalovaného ve vašem počítači, krást vaše data, případně zapojit PC do rozsáhlého botnetu podnikající další útoky.

Nejefektivnější prevence v boji proti exploitům spočívá v ostražitosti a pravidelných aktualizacích. Není radno podceňovat pravidelné záplatování nejen na úrovni operačního systému a základních aplikací, ale také na úrovni všech programů, které si pravidelně připojují na internet a které by se tak mohly stát potenciální hrozbou. Ne vždy se však dá spolehnout na to, že vývojáři vytvoří záplatu včas.

Pokud nechcete, aby vám tato havěť komplikovala život, pořiďte si novou verzi bezpečnostních produktů pro domácnosti od společnosti ESET. Produkty ESET Smart Security 7 a ESET NOD32 Antivirus 7 spolehlivě eliminují všechny typy hrozeb, od virů přes červy, útoky typu phishing a rootkity až po spyware. Hesla a údaje o kreditních kartách a bankovnictví ochrání modul Anti-Phishing. Vylepšený antivir s technologií Exploit Blocker odhalí i hrozby zneužívající zranitelnosti v programech.

Společnost ESET navíc připravila podzimní akční nabídku pro nové zákazníky. Všichni, kdo si od 2. září do 31. října 2013 zakoupí licenci pro některý z produktů ESET pro firmy nebo domácnosti, získají ochranu proti virům na tři roky za stejnou cenu, jako stojí ochrana na dva roky. Tato akce se nevztahuje na produkt ESET Family Security Pack.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám