Hlavní obsah

Oprava kritické chyby Internet Exploreru je hotová

Americká softwarová společnost Microsoft už má hotovu trvalou opravu bezpečnostní chyby ve svém prohlížeči Internet Explorer a vydá ji ještě tento týden. Hackeři chybu využili k útokům na některé firmy a německá vláda i bezpečnostní experti v minulých dnech doporučili lidem Explorer do vyřešení problému nepoužívat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Microsoft oznámil, že problém vyřešil a že "záplata" bude uvolněna v pátek. Většině uživatelů operačního systému Windows počítače trvale záplaty instalují automaticky. Mluvčí Microsoftu Yunsun Wee sdělil, že "naprostá většina" uživatelů Exploreru se s žádnými útoky v důsledku programové chyby nesetkala.

Závadu v Exploreru nalezl v pátek jeden z výzkumníků počítačové bezpečnosti z Lucemburska, když analyzoval server použitý loni ke kybernetické průmyslové špionáži proti chemickým a zbrojním výrobcům. Firma AlienVault pak objevila tři další servery, které hostily hackerské webové stránky využívající chyby v Exploreru k útokům. Poslední vlna útoků zasáhla hlavně firmy zbrojního průmyslu a veřejnosti se prakticky nedotkla, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám