Hlavní obsah

Jak ochránit děti na internetu?

Novinky, Jakub Kuneš (Zdroj: ESET)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - ESET Smart Security 5 nabízí mnoho užitečných funkcí, které oceňují jak profesionálové, tak úplní začátečníci. Jednou z nich je i funkce rodičovská kontrola, na kterou se podíváme trochu podrobněji.

Foto: ESET

Nastavení rodičovské kontroly

Článek

Rodičovská kontrola pomáhá rodičům chránit svoje děti při používání internetu. Tato funkce umožňuje blokovat stránky s potenciálně nevhodným obsahem, zaznamenávat aktivitu uživatele a mnoho dalšího.

Nastavení rodičovské kontroly:

Otevřete si hlavní okno ESET Smart Security 5, kde následně v levém menu naleznete záložku „Nastavení“, vpravo pak klikněte na funkci „Rodičovská kontrola“.

V nastavení rodičovské kontroly naleznete funkci rychlého vypnutí/zapnutí modulu, ale i seznam aktivních lokálních uživatelských účtů Microsoft Windows. Rodiče mohou celé pokročilé nastavení proti nevyžádané změně také ochránit heslem.

Foto: ESET

Nastavení rodičovské kontroly

A jaké jsou další praktické funkce rodičovské kontroly?

V modulu rodičovské kontroly mohou rodiče povolit nebo zakázat přístup k určitým webovým stránkám. Tato funkce je plně konfigurovatelná tak, aby mohli rodiče zablokovat přístup konkrétním uživatelům.

Zablokování přístupu podle kategorií obsahu

Rodiče mohou zablokovat přístup jednotlivým rolím uživatele přidáváním/odebíráním položek ze seznamu kategorií. Jakmile je zaškrtávací políčko kategorie označené, kategorie je povolená. Zrušením označení může rodič zablokovat přístup na kategorii pro specifický uživatelský účet. Stačí kurzorem myši najet na libovolnou kategorii v popisném panelu (vpravo), kde se následně zobrazí seznam typů internetových stránek, které pod kategorii spadají. Na výběr máte kromě obsahu pro dospělé i sociální sítě, obchodní služby, nakupování, alkohol a tabákové výrobky, nebezpečné sporty a mnoho dalších. V samostatné záložce můžete další konkrétní stránky pro daného uživatele buď povolit, nebo zakázat.

Foto: ESET

Zablokování přístupu podle kategorií obsahu

Sledování aktivity

Rodičovská kontrola poskytuje přehledný záznam aktivity modulu rodičovské kontroly (blokované stránky, účet, pro který byla stránka zablokována, důvod atd.).

Chcete-li si ESET Smart Security 5 a všechny jeho možnosti nezávazně vyzkoušet, využijte měsíční zkušební verzi zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám