Hlavní obsah

Statistice počítačových hrozeb za rok 2011 vévodil škodlivý kód INF/Autorun

Novinky, Jakub Kuneš (Zdroj: ESET)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Společnost ESET každý měsíc sestavuje statistiky založené na funkci ESET Live Grid® – technologii pro vyhodnocování počítačových hrozeb založené na řešení typu cloud. Ta využívá relevantní data o malware získaná přímo od uživatelů řešení ESET z celého světa. Již několik měsíců se na předních místech statistik počítačových hrozeb objevuje malware pro výměnná média sloužících k ukládání dat, a stejně tomu bylo i v prosinci.

Foto: ESET

Celosvětové hrozby podle statistik ESET Live Grid® (za rok 2011)

Článek

Celoročním statistikám nejrozšířenějších hrozeb kraloval INF/Autorun s podílem 5,84 %. Číslem dva se loni stal Win32/Conficker (3,69 %). První trojku celosvětových hrozeb za rok 2011 uzavírá Win32/Sality, který dosáhl podílu 1,88 %.

V evropských prosincových statistikách výrazně vzrostlo rozšíření HTML/ScrInject.B.Gen, jenž automaticky přesměruje uživatele ke stažení malware. Jeho podíl narostl na vysokých 8,83 % (v prosinci byl taktéž celosvětovou jedničkou s podílem 6,16 %), zatímco INF/Autorun v Evropě získal 3,46% podíl (celosvětově 4,42 %). Třetí nejrozšířenější prosincovou hrozbou v Evropě se stal HTML/Iframe.B s 2,48% zastoupením (2,11 % celosvětově).

Foto: ESET

Celosvětové hrozby podle statistik ESET Live Grid® (prosinec 2011)

Foto: ESET

Hrozby v Evropě podle statistik ESET Live Grid® (prosinec 2011)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám