Hlavní obsah

Android je nejohroženější mobilní platformou. ESET představil BETA verzi ESET Mobile Security pro Android

Novinky, Petr Bořuta (Zdroj: eset.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Dle nedávno zveřejněného výzkumu společnosti Gartner vzrostl prodej chytrých telefonů vloni oproti roku 2009 o 72 %. S rostoucím počtem uživatelů poroste i počet bezpečnostních hrozeb. Více jak 20 % prodaných telefonů běží na operačním systému Android, jehož uživatelé byli v minulých měsících vystaveni několika nebezpečím. ESET přichází s ochranou pro uživatele Androidu.

Článek

Malware určený pro systémy Android zatím z větší části škodí tak, že sbírá citlivé údaje z telefonu a rozesílá je na určené servery. Objevil se také trojský kůň, který bez vědomí uživatelů rozesílá prémiové SMS. Na začátku března pak muselo být přes 50 nakažených aplikací staženo z oficiálního Android Marketu.

Mobilní telefon s operačním systémem Android není mobilní telefon s možnostmi osobního počítače, je to naopak: jde o malý počítač se schopností telefonovat. Podle toho by měl být i chráněn. Společnost ESET nyní rozšiřuje své portfolio bezpečnostních řešení pro mobilní telefony, ochranu teď poskytuje již pro tři operační systémy – Windows Mobile, Symbian a nově i Android. BETA verze produktu ESET Mobile Security pro Android je k dispozici ke stažení na webu společnosti ESET.

„Telefony s operačním systémem Android jsou stále populárnější a uživatelé do nich ukládají citlivá data, aniž by si vždy uvědomovali rizika. Navíc dochází k nepřetržitému sdílení či přenosu osobních informací. Aby se uživatelé vyhnuli zneužití dat, jejich soubory, e-maily, SMS i MMS si zaslouží nejvyšší stupeň ochrany,“ řekl Miroslav Majtáz, Mobile Security Specialist společnosti ESET. „ESET Mobile Security je naší odpovědí na rostoucí počet bezpečnostních problémů na mobilních platformách,“ dodal.

ESET Mobile Security pro Android BETA

Klíčové vlastnosti:

  • Unikátní behaviorální analýza – Varování před každou podezřelou aktivitou. Všechny aplikace, soubory, složky a paměťové karty SD, včetně skrytých souborů a procesů, jsou prověřovány na výskyt hrozeb.
  • SMS/MMS Antispam – Umožňuje určit důvěryhodné kontakty pomocí seznamů (blacklist, whitelist) a jednoduše blokovat zprávy z neznámých čísel.
  • Nevyžádané hovory – Zablokuje nevyžádané volání v obou směrech – příchozím i odchozím. Obzvlášť užitečné pro rodiče k dohledu nad výdaji za hovory dětí.
  • Bezpečnostní audit a zabudovaný správce úloh – Umožňuje získat informace o všech důležitých funkcích telefonu, včetně životnosti baterie, volného místa na disku, běžících procesech, Bluetooth a viditelnosti zařízení.
  • Nové uživatelské prostředí – Androidu šité na míru, upravené pro dotykové ovládání.

Hlavní výhody:

  • Bezpečnostní systém Anti-theft – Více vrstev bezpečnosti umožní kontrolovat data v telefonu v případě krádeže nebo ztráty.
  • GPS lokalizace – Pomocí vzdáleného příkazu zjistí polohu ztraceného nebo ukradeného telefonu.
  • Vzdálené uzamčení – Pomocí vzdáleného příkazu telefon zablokuje.
  • Vzdálené smazání dat – Umožňuje smazat všechna data uložená v mobilním telefonu. Pro vymazání kontaktů, zpráv a obsahu paměťových karet stačí poslat příkaz SMS zprávou.
  • Ochrana před odinstalováním – Telefon zabezpečí proti neautorizované odinstalaci ESET Mobile Security.

Reklama

Výběr článků

Načítám