Hlavní obsah

Windows Media Player má kritickou bezpečnostní trhlinu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila tři bezpečnostní záplaty pro nebezpečné trhliny ve svých softwarových produktech. Ty otevíraly útočníkům zadní vrátka do operačního systému Windows. Aktualizace softwarový gigant vydal v rámci pravidelné várky oprav, které je možné stahovat vždy druhé úterý v měsíci.

Foto: Novinky

Článek

Kritickou chybu objevil Microsoft v programech Windows Media Player a Windows Media Center. Tu mohli útočníci zneužít ke vzdálenému spuštění libovolného programu na napadeném počítači – například nějakého viru nebo trojského koně.

Vzdálené spuštění kódu útočníka umožňují také díry v Microsoft Groove (2007 SP2) a v Remote Desktop klientovi. Přesto softwarový gigant tyto trhliny označuje pouze jako důležité.

Společně s bezpečnostními opravami vydal americký softwarový gigant také novou verzi Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru (verze 3.17). K dispozici je varianta pro 32bitové i 64bitové operační systémy.

Všechny aktualizace mohou lidé stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému.

Velký balík oprav pro Windows 7

Na konci února vydal Microsoft velký balík oprav pro operační systémy Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Takzvaný Service Pack opravuje důležité chyby v systému a přidává k němu drobná vylepšení.

„Pro klientský operační systém Windows 7 je Service Pack 1 shrnutím všech předchozích oprav a zjednodušuje tak IT pracovníkům správu koncových stanic. Novou funkcí je pak možnost využití technologie Remote FX při přístupu k virtualizovanému desktopu v datovém centru,“ uvedl Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu.

Nová funkce Remote FX umožňuje vytvořit prostředí, které nabídne uživatelům pracujícím se vzdálenou plochou podporu 3D obsahu a Windows Aero, což doposud možné nebylo. Využít k tomu přitom bude možné výkon vizualizovaných grafických zdrojů a kodeků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám