Hlavní obsah

Prověřte svoji firemní síť

Novinky, Jakub Lohniský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOMERČNÍ ČLÁNEK - Internet je nebezpečná zóna. Každé firemní zařízení, které je připojeno k internetu, je denně vystavováno ohrožení ze strany útočníků, kteří rychle dokážou zneužít slabiny, o kterých většinou nevíte. Hrozí ztráta dat, zneužití informací nebo systému k páchání trestné činnosti.

Článek

K základnímu přehledu, jak je vaše firemní síť zabezpečena před útoky hackerů z Internetu, je možné využít online test bezpečnosti EVA Free. Ten prověří podnikové systémy tak, jak je hackeři mohou vidět z Internetu. Použití bezpečnostního testu EVA Free je zcela zdarma.

Co je to EVA?

EVA (ESET Vulnerability Assessment) je systém pro vyhledávání a správu zranitelností na zařízeních dostupných z Internetu. Identifikuje celkem více než 40.000 zranitelností. Pravidelně testuje zákaznická zařízení. Odhalené zranitelnosti okamžitě avizuje. Určuje závažnost a poskytuje postup pro nápravu. Systém je nabízen v několika variantách, které zohledňují požadavky uživatele. Uživatelské rozhraní je dostupné z Internetu.Co a jak EVA Free testuje?

  • Jednorázově otestuje zařízení dostupné z Internetu
  • Rozpoznává až 9.000 zranitelností
  • Zaměřuje se hlavně na tyto skupiny zařízení: Firewally, VPN koncentrátory, xDSL modemy, routery Aplikační servery, hlavně pak mail servery, web servery, DNS a FTP Vzdálené přístupy, hlavně pak na SSH, RDP, VNC VoIP zařízení
  • Firewally, VPN koncentrátory, xDSL modemy, routery
  • Aplikační servery, hlavně pak mail servery, web servery, DNS a FTP
  • Vzdálené přístupy, hlavně pak na SSH, RDP, VNC
  • VoIP zařízení
  • Všechny testy jsou nedestruktivní, a tedy neohrožují testovaný systém
  • Výsledkem jsou identifikované zranitelnosti, jejich popis, hodnocení závažnosti a návod na nápravu

Tip

Pokud si chcete otestovat počítač na přítomnost běžných virů, můžete si zdarma spustit test ESET Online Scanner, který dokáže odhalit a dokonce vyléčit zavirovaný počítač.

Vyhledávání a správa zranitelností

V případě, že chcete k problematice spojené s Vulnerability Assessmentem přistupovat zodpovědně a systematicky, nebude vám EVA Free rozsahem svých funkcí dostačovat.  Pro tento případ vám společnost ESET nabízí nástroj EVA Pro. EVA Pro disponuje funkcemi, které komplexně pokrývají požadavky kladené na nástroj pro vyhledávání a správu zranitelností.  Ve srovnání s EVA Free přináší tyto další významné výhody:

  • umožňuje plánovat a periodicky testovat prakticky neomezený počet vašich zařízení dostupných z internetu – po naplánování probíhají testy bezobslužně se zvolenou periodicitou, přičemž počet testů není omezen
  • detekováno je více jak 40.000 zranitelností s možností zasílání avíza na email uživatele v případě, že je zjištěna zranitelnosti předem stanovené úrovně závažnosti
  • disponuje propracovaným systémem automaticky generovaných tiketů, umožňujícím evidovat zjištěné zranitelnosti a následné operace vedoucí k jejich odstranění včetně sledování „response time“
  • umožňuje sledovat a reportovat vývoj zranitelností ve volitelném časovém intervalu

a to globálně na celém systému, na skupině zařízení nebo na jednotlivých zařízeních.

Internet je nebezpečná zóna. EVA Free představuje první krok na cestě ke zjišťování slabin vašich zařízení dostupných z internetu, EVA Pro je pak skutečným a účinným nástrojem sloužícím k jejich rychlé eliminaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám