Hlavní obsah

Microsoft chce zastavit spamery

– REDMOND

Největší světový výrobce softwaru, americká společnost Microsoft, podal žalobu na subjekty, o nichž tvrdí, že zaplavují jeho internetovou poštovní službu nevyžádanou korespondencí. Ta je známá jako "spam" a Microsoft teď chce zahájit kampaň proti jejímu šíření.

Článek

Microsoft tvrdí, že jeho poštovní služba MSN je zaplavena asi dvěma miliardami nevyžádaných zpráv, proto již podal 15 žalob na území Spojených států a Británie. V nevyžádané poště se objevují všechna témata, návody na rychlé zbohatnutí počínaje a materiálem s pornografickým obsahem konče, podotýká agentura Reuters.

Žaloba přichází krátce poté, co Microsoft zahájil tažení proti tomuto způsobu obtěžování a dohodl se s dalšími významnými hráči na internetu na společném postupu při vývoji technologie na obranu poštovních účtů.

Spameři nyní využívají sofistikovanějších postupů než kdykoli v minulosti. "Jsme si vědomi toho, že spam je globálním problémem. Snažíme se co nejvíce o to, abychom proti spamu bojovali všude ve světě," řekl novinářům zástupce Microsoftu Brad Smith.

V USA firma podala žalobu ve státech Washington, kde má sídlo, a také v Kalifornii. Žaloba je namířena proti jednotlivcům i reklamním firmám. Microsoft je podle Smithe odhodlán bojovat s šiřiteli spamu na všech frontách a zesílí úsilí ve snaze vyvíjet nové blokační technologie a filtry při příjmu pošty. Microsoft spolupracuje s firmami America Online a Yahoo!, což jsou největší poskytovatelé elektronické pošty na světě a jsou tedy nejvíce postiženi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám