Hlavní obsah

AVAYA ukázala přívěs nabitý telekomunikační technikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kamion proměněný v multimediální centrum představila na podzim v Praze telekomunikační firma AVAYA. Takzvaný Avaya Truck funguje jako mobilní kontaktní centrum, majiteli umožňuje hlasovou komunikaci, zasílání e-mailů či chatovat.

Článek

Avaya se zaměřuje na komunikaci přes protokol VoIP, tedy na přenos hlasu přes internet. Společnost míří se svými systémy hlavně do firemní sféry. Avaya tvrdí, že její technologie dovoluje přenášet hlas přes světovou síť v Hi-Fi kvalitě.

V rámci jí vyvinutého komunikačního systému Avaya one-XTM  Mobile Edition lze například z mobilního telefonu volat přes uživatelské rozhraní obdobné stolnímu telefonu ve firmě. Aplikace pracuje s mobilními telefony s operačním systémem Symbian (platformy S60 a S80). 

VoIP

VoIP (Voice over IP) je služba přenosu hlasu po internetu, která vychází z možností IP protokolu. Technologie tak operátorům dovoluje poskytovat hlasové služby svým zákazníkům bez toho, že by museli budovat další kabelové přípojky.

Avaya spravuje komunikační sítě pro více než milión firem po celém světě. Společnost je významným dodavatelem IP telekomunikačních aplikací a systémů. Její technologie zastřešovaly i letní fotbalové mistrovství světa. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám