Hlavní obsah

Microsoft věří v úspěch Windows na mobilech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft je přesvědčen, že ke konci roku 2006 bude jeho operační systém Windows Mobile používat kolem 12 miliónů telefonů. Loni byl OS Microsoftu nainstalován na 6 miliónech mobilech.

Článek

"Počet přístrojů, které pracovaly s operačním systémem Windows Mobile, se ke konci loňského roku zdvojnásobil," uvedla hlava Mobilní divize Microsoftu Peter Knook pro německou mutaci deníku Euro.

Knook dodal, že Microsoft chce tento počet ještě tento rok zdvojnásobit a podobný cíl si podle něj firma stanovila i do dalších let.

Microsoft čelí na současném trhu s operačními systémy do mobilů velmi silné konkurenci za strany platformy Symbian, kterou nasadila do svých produktů světová jednička v prodeji telefonů finská Nokia.

Výrobce Windows však bude konkurovat také větší integrací Windows Mobile do stávajícího OS Microsoft Windows. Firma také uvažuje o těsnější spolupráci chytrých telefonů s jejím softwarem s herní platformou Xbox Live.

Na západních trzích se také stále častěji objevuje konkurence v podobě softwarového řešení společnosti Research In Motion, jejíž produkt Blackberry (e-mailový mobilní klient) už používá kolem 6 miliónů uživatelů. Firma nedávno uvedla nový model, jenž obsahuje videokameru a nabízí také základní hudební funkce.

Pozice Microsoftu je v oblasti trhu s operačními programy pro mobilní telefony stále nepříliš pevná, shodují se analytici. Vývoj a výroba Windows Mobile je pro firmu navíc stále ztrátová, a to i přesto, že se společnosti prozatím daří skokově navyšovat počty zákazníků. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám