Hlavní obsah

Počítač s 64bitovým čipem AMD Athlon 2800+ stojí méně než 8000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Technalign a Britt Systems připravují uvedení velmi levného osobního počítače, který jeho majitel použije například pro brouzdání netem. Systém mj. obsahuje čip AMD Athlon 2800+ a čtvrt gigabytu operační paměti.

Článek

V šasi přístroje dále našel domov 80GB pevný disk standardu Serial ATA, vypalovačka CD médií a dokonce také FDD mechanika pro ty uživatele, kteří stále používají notně zastaralé diskety.

Systém je velmi levný také díky tomu, že používá operační systém Linux, z kancelářské výbavy je zastoupen balík programů OpenOffice, který je dostupný zcela zdarma [celá zpráva]. OpenOffice je poměrně zdařilým zástupcem placeného softwaru Microsoft Office, i když samozřejmě tolik možností a nástrojů jako jeho komerční konkurent neobsahuje.

S operačním systém Microsoft Windows by se cena celého počítače vyšplhala téměř o dva tisíce korun výše, navíc by bylo vhodné rozšířit operační paměť PC na dvojnásobek současné hodnoty, což by cenu mašiny dále zvedlo.

Na levný počítač poskytuje výrobce pouze 90denní záruku. Na jednotlivé komponenty se však tato lhůta nevztahuje - pro ně platí klasická záruční doba od jednoho do tří let podle výrobce a druhu daného zboží. K prvním zákazníkům se počítače dostanou 31. července.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám