Hlavní obsah

Trojský kůň si osedlal Internet Explorer

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozdě, ale přece zareagoval softwarový gigant Microsoft na nebezpečí v podobě trojského koně, který napadá webový prohlížeč Internet Explorer. Před zhoubným programem, jenž se na internetu objevil ve druhé polovině listopadu, varoval Microsoft v úterý pozdě večer.

Článek

O zveřejnění kódu se postarala organizace Computer Terorism. [celá zpráva] Záplata, která by děravý prohlížeč opravila, dosud není dostupná. Microsoft již prohlásil, že na ní pracuje.

Firma rovněž aktualizovala nástroj Windows Live Safety Center [celá zpráva], který je schopen tento zhoubný kód najít a z Windows odstranit.

Bezpečnostní problém, který teprve v těchto dnech řeší Microsoft, je znám již šest měsíců. Dříve se však odborníci domnívali, že souvisí pouze s provedením DoS útoku na prohlížeč IE, který zapříčinil jeho pád a ne ovládnutí celého počítače.

Postižené prohlížeče jsou IE 5.5 a IE 6 v systémech Windows XP SP2 a Windows 2000 SP4. Program, na jehož zveřejnění se významným způsobem podílelo uskupení Computer Terorism, je nebezpečný tím, že se do počítače instaluje samočinně, bez zásahu uživatele.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám