Hlavní obsah

On-line hry: Chcete trénovat reprezentaci?

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímáte se o profesionální hraní a rádi vedete lidi? Pak můžete zkusit štěstí v konkurzu na kapitány českých reprezentací v šesti významných hrách. Pokud takové ambice nemáte, přečtěte si, co nového se událo doma i ve světě. Nechybí představení Half-Life módu Battle Grounds a profil švédského CS hráče Pottiho.

Článek

Zprávy z domova

  • Chcete být kapitánem české reprezentace v Counter-Striku, Warcraftu III, Starcraft: Broodwaru, Vietcongu, Call of Duty nebo FIFĚ? Pak si přečtěte novinku na stránkách Českomoravského svazu progamingu, uzávěrka přihlášek je 26. srpna.
  • Pořadatelé domácí kvalifikace World Cyber Games zveřejnili informace týkající se této soutěže. Online kvalifikace se uskuteční v průběhu září, finále je pak na programu v rámci veletrhu Invex/Digitex, kam se podívají nejlepší hráči CS, W3 a BW.
  • Nejen filmaři mohou natáčet kvalitní snímky, důkazem toho je zřejmě zatím nejlepší české Counter-Strike video "boddie Unleashed". Tvůrce filmu Memphis představuje výjimečné fragy z dlouholeté kariéry kapitána české repre a hráče týmu Candid, boddieho.
  • Portál GameZone vyhlásil počátek registrací do třetí sezóny své Intel Call of Duty Ligy, v níž půjde o ceny v hodnotě 126 000 Kč. Do minulé ligy se přihlásilo úctyhodných 320 klanů, uvidíme, jaký bude zájem tentokrát.

Obrázek z populární týmové bojovky Call of Duty.

Zdroj: www.playzone.cz

Zprávy ze světa

  • První oznámenou hrou pro příští ročník miliónového cyklu CPL World Tour bude Counter-Strike ve verzi 1.6. Druhá hra (duelovka) zatím oznámena nebyla, spekuluje se především o očekávaném Quake IV. Zároveň toto rozhodnutí oslabuje pozici CS:Source jakožto nástupce "klasického" CSka.
  • Norský W3 tým Incredible Teamaction se dvěma českými hráči Giacomem a Hum4nicem v sestavě drží dělené 8.-9. místo v evropské týmové soutěži WC3L. Celkem se této ligy účastní 12 týmů, zatím byly odehrány čtyři z jedenácti zápasů.
  • Finále ClanBase EuroCupu se uskuteční 16.-17. září v nizozemském Almere. Pozváni byli čtyři nejlepší z online soutěží v Counter-Striku, Call of Duty, Unreal Tournament 2004, Quake 3 a Warcraft III, kteří budou soutěžit o celkový obnos 50 000 euro.
  • V prvním měření sil po změnách v týmů potvrdil pozici americké Counter-Strike jedničky klan compLexity. Jejich soupeřům z 3D nepomohl ani příchod dvou elitních hráčů z konkurenčních NoA a podlehli hladce 11:19. Největší bitvu ovšem tyto klany zřejmě svedou až v kvalifikaci na WCG.

Battle Grounds - mód pro Half-Life a Half-Life 2

Pro Half-Life 1 vznikla spousta módů, mezi ty nejpopulárnější patří Counter-Strike, Day of Defeat nebo Firearms. Svou komunitu si ale našel i mód ukazující osamostatnění Spojených států, Battle Grounds. Můžete se přidat na stranu britské královské armády nebo nově vznikajících sil USA. I pro Half-Life 2 je tento mód k dispozici (pochopitelně pod názvem Battle Grounds 2), stačí si jej stáhnout ze stránek tvůrců.

Ve hře si můžete vybrat ze šesti druhů vojáků, kteří se liší svým arzenálem, neočekávejte ale žádné plazmové zbraně či teleportéry, budete si muset vystačit s mušketou anebo dokonce šavlí. Atmosféru bitev dotvářejí děla a kanóny, vše vypadá díky Source enginu velmi dobře.

V současnosti je mód pro Half-Life 2 beta testingu, aktuální verzi 0.0.13 si můžete stáhnout zde. Zřejmě jediný český server najdete na PlayZone, majitelé pomalejšího připojení asi ocení i skutečnost, že v této hře na něm tolik nezáleží.

Profil hráče - Tommy "Potti" Ingemarsson

Jedním z nejlepších světových Counter-Strike hráčů všech dob je Švéd Tommy Ingemarsson, známý pod svou přezdívkou Potti. Svou CS kariéru začal v roce 1999, o rok později pak spolu s několika dalšími hráči založil klan Ninjas in Pyjamas. Téměř okamžitě se jim podařilo zaujmout 1. místo na švédské scéně, do této doby je datována jejich třicetizápasová neporazitelnost v žebříčku ClanBase.

"Ninjové" sice vyhrávali, ale neměli sponzory, a tak koncem roku 2000 přešli pod multiklan e9 a ten jim zaplatil cestu na velký světový turnaj Babbages do amerického Dallasu. Zde se jim podařilo zvítězit i přesto, že jeden z členů týmu zmeškal odlet a místo něj musel hrát člen Quake3 sekce. V průběhu roku 2001 do týmu přišel známý hráč HeatoN, koncem roku pak ve finále CPL turnaje NiP porazili americký klan X3 a obhájili titul.

Potti (vlevo) se svými dvěma ex-spoluhráči z klanu Schroet Kommando - Elementem a HeatoNem při interview pro americkou televizi v roce 2004.

Foto: www.gotfrag.com

Zřejmě nejvýznamnější událostí v Pottiho kariéře byl přechod do klanu Schroet Kommando, kde se pod jeho velením formoval téměř neporazitelný tým, který dlouhou dobu platil za číslo jedna. Spoluhráči kolem Pottiho a HeatoNa se měnili, tito dva ale zůstávali. Nakonec se však cesty těchto dvou hráčů a SK rozdělily, když se koncem roku 2004 rozhodli neprodloužit smlouvu s SK a znovuzaložili klan Ninjas in Pyjamas.

Potti už vloni koketoval s odchodem do CS důchodu, ale nakonec se rozhodl pro pokračování v NiP a vypadá to, že udělal dobře.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nejlepší hráč světa v Praze

Ačkoli je letošní turnaj AMD PG Challenge koncipován spíše jako monstrózní domácí akce, přece jen zřejmě uvidíme i světovou hvězdu. Ruský borec Cooller, který...

Výběr článků

Načítám