Hlavní obsah

Televize co vás slyší a poslouchá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálkové ovládání určené k televiznímu přístroji je na trhu již hezkou řádku let. Do několika desítek měsíců by jej mohly plně nahradit produkty vybavené schopností rozpoznávání hlasových příkazů.

Článek

Společnosti OneVideo Technology a Agile TV jsou jedněmi z prvních, které vyvíjejí produkty schopné rozpoznávat hlasové příkazy, jež jsou navíc určeny hlavně pro televizní přijímače. Dané systémy dovolí uživateli kontrolovat televizní kanály či samotný přístroj například prostřednictvím příkazů "hledej", "nahraj" nebo "vypni".

Anketa
Využili byste výrobky podobné zařízení "Promtpu"?
Hlasujte v anketě pod článkem

Zařízení umožňující ovládat televizní přístroj hlasem bylo představeno na letošním veletrhu v San Francisku. Sestávalo se z mikrofonu umístěném na dálkovém ovládání a například při vyslovení větného spojení "najdi fotbal", vyhledalo soubor právě se odehrávajících fotbalových zápasů.

Výrobek "Promptu" společnosti Agile TV je schopen rozpoznat na 15 různých regionálních přízvuků, rovněž si podle jeho tvůrců poradí i s cizím akcentem, tedy neanglickým.

Se stovkami televizních kanálů vysílaných přes kabelové či satelitní systémy nesmírně narůstá potřeba vývoje co možná nejjednodušších systémů, které v nich orientaci maximálně usnadní. Jedním z nich může být i technologie rozpoznávání hlasových příkazů.

Anketa

Využili byste výrobky podobné zařízení "Promtpu"?
Samozřejmě ano
71,9 %
Myslím, že je to zbytečnost
21,3 %
Určitě ne
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 178 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám