Hlavní obsah

Internet na kolejích, většina dálkových vlaků nabídne připojení

České dráhy rozšířily internetové připojení do dalších desítek vozů. Během příštího roku by mělo být připojení dostupné ve většině dálkových vlaků, firma ho postupně zavádí i do regionálních vlaků. V pondělí o tom informoval státní dopravce. Dráhy nyní mají připojení ve více než tisícovce spojů, zatím bez omezení stahovaných dat. Ve všech svých vlacích nabízejí internet i konkurenční RegioJet a Leo Express.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Během uplynulého půlroku jsme rozšířili nabídku Wi-Fi hlavně do běžných rychlíků," uvedl ředitel odboru dálkové dopravy Českých drah Petr Vondráček.

Internet je tak nyní dostupný například v rychlících mezi Plzní, Českými Budějovicemi, Jihlavou a Brnem, dále z Brna do Bohumína, z Prahy do Tábora nebo Českých Budějovic a také mezi Prahou, Havlíčkovým Brodem a Brnem. Internet dopravce doplnil také do některých osobních vlaků s řídícími vozy, a to například na lince Plzeň–Beroun.

České dráhy letos začaly kvůli rostoucím nákladům uvažovat o možnosti omezení internetových dat ve svých vlacích. Dopravce připustil, že by mohl nově regulovat objem stáhnutých dat, připojení by mělo nadále zůstat zdarma. Mluvčí společnosti Petr Šťáhlavský k tomu řekl, že se ovšem zatím podmínky používání internetu na palubách vlaků státního dopravce nezměnily a nadále jsou tak data prozatím neomezena.

Připojení k Wi-Fi nabízejí i někteří konkurenční dopravci, například RegioJet a Leo Express poskytují připojení k internetu podle svých nabídek ve všech svých vozech. Případné omezení dat zatím nezvažují.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám