Hlavní obsah

Internet v MHD má také Ostrava. Je lepší než v Brně

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po Brně zavedla internet v MHD také Ostrava. Cestující v největším slezském městě se navíc nemusí zaobírat při používání veřejné WiFi takovými hloupými omezeními, jako musí řešit lidé v moravské metropoli.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Brno spustilo v rámci testovacího provozu WiFi v tamní MHD už na přelomu ledna a února. Využívat ji mohou lidé zdarma pod názvem DPMB ve všech 720 vozech, přesto dopravní podnik sklidil za tento krok kritiku.

Největší rozčarování totiž působí limity, jaké jsou u bezplatné WiFi nastaveny. Jedno připojení může trvat pouze 20 minut a lidé mohou čerpat maximálně 4 MB dat. To je tak malá hodnota, že nestačí ani pro přehrání videa, v podstatě stačí stáhnout jeden e-mail s větší přílohou a limit je již vyčerpaný.

Internet je v Ostravě neomezený

To Ostrava k celé problematice přistoupila daleko rozumněji. Žádné omezení na množství stažených dat nenastavila. Lidé navíc mohou ve vozech městské hromadné dopravy surfovat rychlostí okolo 10 Mb/s, což není rozhodně málo.

Jediné omezení se tak váže k času, připojení je v Ostravě dostupné pouze na dobu 15 minut. Nicméně po stažení aplikace dopravního podniku nazývané MojeDPO do chytrého telefonu s operačními systémy iOS či Android, se zpřístupní možnost časově neomezeného připojení.

Právě pod názvem MojeDPO je dostupná také bezplatná bezdrátová síť WiFi v MHD.

Reklama

Výběr článků

Načítám