Hlavní obsah

MWC 2019: T-Mobile postavil prvních 150 vysílačů pro 5G v šesti zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Telekomunikační skupina T-Mobile vybudovala prvních 150 vysílačů pro sítě 5G v šesti evropských zemích. Česká republika mezi nimi ale zatím nefiguruje. Na pondělní tiskové konferenci v rámci veletrhu MWC 2019 to oznámila členka představenstva pro technologie Claudia Nematová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vysílače začnou přenášet rychlá mobilní data během letošního prvního čtvrtletí v Německu, Rakousku, Řecku, Maďarsku, Polsku a Nizozemsku. „Testování nové technologie už běží na plnou rychlost. A to v reálném životě, a ne v laboratoři," uvedla Nematová.

Podle studie společnosti GSMA by letos mělo zahájit provoz 16 komerčních sítí 5G. Ty slibují několikanásobně vyšší rychlost proti stávajícím LTE sítím a také mnohem kratší odezvu.

V Česku má T-Mobile 6,1 milionu mobilních zákazníků. Operátoři se o frekvence pro 5G v pásmech 700 MHz a 3,5 GHz utkají v aukci, která by měla začít v druhé polovině letošního roku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám