Hlavní obsah

Akcionáři Snapchatu přišli o 27 miliard. Kvůli jedinému tweetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekanou sílu mikroblogovací sítě Twitter pocítili akcionáři společnosti Snap, která stojí za populární aplikací Snapchat. Hodnota akcií tohoto podniku totiž poklesla ve čtvrtek o rekordní 1,3 miliardy dolarů, tedy bezmála 27 miliard korun. Tomu všemu přitom předcházel jeden jediný tweet, uvedla v noci na pátek agentura Bloomberg.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka aplikace SnapchatVideo: Snapchat

 
Článek

Mobilní aplikace Snapchat, určená pro iOS od Applu a Android, se těší v posledních letech velké popularitě. Program umožňuje posílat text, fotografie i videa, které krátce po přečtení zmizí. Především mladší jedinci si proto aplikaci velmi oblíbili.

Jenže v minulých týdnech se podnik odhodlal k radikální změně vzhledu této mobilní aplikace, kvůli čemuž si vysloužil kritiku od uživatelů. Někteří dokonce začali sepisovat petice za to, aby se tvůrci vrátili k původnímu designu.

Foto: archív tvůrců

Původní vzhled aplikace Snapchat

Foto: archív tvůrců

Nový vzhled aplikace Snapchat

Korunu všemu ale nasadila až modelka a podnikatelka Kylie Jennerová. Ta spustila ve středu aplikaci po delší době a vzhled ji doslova šokoval, o což se podělila se svými fanoušky na Twitteru. „Takže je tu někdo další, kdo už nikdy neotevře Snapchat? Nebo jsem to jen já... Je to tak smutné,“ napsala Jennerová.

Za normálních okolností by asi jediný tweet nic dramatického neudělal, jenže modelka a podnikatelka v jedné osobě má na Twitteru rekordních 25 miliónů sledujících. A více než 50 tisíc z nich začalo její nelichotivý příspěvek sdílet. Internetem se začal šířit doslova jako lavina, otiskla ho celá řada velkých zahraničních médií.

Na počátku obrovské finanční ztráty byl tento tweet.

Tak výrazný negativní ohlas se podle agentury Bloomberg promítl také na finančních trzích. Hodnota akcií podniku klesla o 6,1 procenta. Celková tržní hodnota tedy klesla od středečního tweetu o 1,3 miliardy dolarů.

Šéf společnosti Snap Evan Spiegel nicméně příliš smutnit nemusí, za loňský rok si totiž vydělal 638 miliónů dolarů (zhruba 13 miliard Kč), a to díky akciím, které získal v rámci vstupu podniku na burzu, glosovala agentura Bloomberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám