Hlavní obsah

Na Facebook jen se souhlasem rodičů. Věkové omezení pro děti zavádí i Francie

Francouzské děti mladší 16 let budou potřebovat k otevření účtu na Facebooku či jiných sociálních sítích souhlas rodičů. Vyplývá to z návrhu zákona, který představilo francouzské ministerstvo spravedlnosti.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo sociální sítě Facebook. Ilustrační foto

Článek

Nový zákon by měl vést k aktualizaci předpisů o ochraně osobních údajů a rovněž i vylepšit přístup k informacím, které internetové společnosti shromažďují, ukládají a často i prodávají dalším firmám sledujícím aktivitu lidí na internetu.

„Pro přihlášení na Facebook bude pro nezletilé mladší 16 let potřeba souhlas rodičů,” řekla novinářům francouzská ministryně spravedlnosti Nicole Belloubetová.

O návrhu zákona o ochraně osobních údajů, který francouzská vláda schválila, bude jednat parlament.

Podobný návrh se nedávno objevil i na Slovensku. To omezí volný přístup k sociálním sítím a internetovým informačním službám dětem mladším 16 let od května příštího roku. Novinka nyní čeká už jen na podpis prezidenta. [celá zpráva]

Zatímco jednotlivé země sahají k legislativním omezením věku pro užívání sociálních sítí, Facebook sám cílí na ještě mladší generace. Na začátku prosince americká firma představila aplikaci pro děti mladší 13 let, které podle pravidel Facebooku ještě nemohou mít plnohodnotný profil.  Přátele dětí budou schvalovat rodiče a služba bude bez reklamy, uvedla firma. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám