Hlavní obsah

Bitcoin překonal dva rekordy najednou. Pokořil hranici 14 000 dolarů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnota virtuální měny bitcoin roste jak utržená ze řetězu. Teprve ve středu překonala poprvé v historii pomyslnou hranici 12 000 dolarů (260 500 Kč), ovšem v noci na čtvrtek se její kurz vyhoupl ještě výše – překonal metu 13 000 i 14 000 dolarů, tedy v přepočtu 282 000 a 303 000 korun.

Foto: Jim Urquhart, Reuters

Logo bitcoinu

Článek

Pomyslná hranice 12 tisíc dolarů byla překonána v noci z úterý na středu okolo druhé hodiny ráno. Ani po pokoření zmiňovaného milníku se však růst nezastavil. Už okolo desáté hodiny se jedna mince obchodovala za 12 491 USD, tedy v přepočtu více než 270 tisíc korun.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za posledních 24 hodin

Ve středu večer okolo 21. hodiny pak kurz poprvé pokořil třináctitisícovou metu. Ani tak se však růst nezastavil. Ve čtvrtek okolo 8. hodiny se pak hodnota ustálila na 14 300 dolarech, tedy v přepočtu 310 500 korun.

Růst hodnoty této virtuální měny je až neuvěřitelný. Ještě na začátku roku se totiž jedna mince obchodovala za méně než dva tisíce dolarů, což je podle aktuálního kurzu 43 400 Kč.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu od začátku roku

Už na konci letních prázdnin začala však hodnota výrazně růst. A přestože jsou pro bitcoiny typické klidně i několikatisícové výkyvy, virtuální mince postupně pokořují jeden rekord za druhým. Je tedy patrně jen otázkou času, než hodnota vystoupá přes pomyslnou hranici 15 000 dolarů.

Bankéři varují investory

Výrazné výkyvy bohužel nejsou u bitcoinů nijak výjimečné. I proto tento týden největší německá bankovní společnost Deutsche Bank varovala uživatele před investicemi do této virtuální měny. [celá zpráva]

„Běžným investorům bych to prostě nedoporučoval,“ uvedl stoicky hlavní investiční stratég Deutsche Bank Ulrich Stephan. Následně dodal, že hlavní problém vidí v tom, že tato měna není regulovaná a že její kurz je velmi nestabilní.

Ještě dříve před investicemi do virtuálních měn varoval ze stejných důvodů Evropský bankovní úřad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám