Hlavní obsah

Unikátní elektronické paličky promění cokoliv na bicí soupravu

Novinky, rim

Cestování představuje pro bubeníky problém. Přestěhovat celou bicí soupravu z jednoho místa na druhé totiž není tak jednoduché jako strčit flétnu do batohu nebo kytaru na záda. Díky partě nadšenců z Francie se však blýská na lepší časy, vyrobili totiž speciální senzory na klasické paličky, které dokážou proměnit cokoli na bicí soupravu. Bubnovat je tak možné prakticky kdekoliv a kdykoliv.

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní elektronické paličky Drumistic Video: Drumistic/Kickstarter

 
Článek

Kromě možnosti hrát na bicí soupravu klidně při cestě vlakem nebo spontánně u kamaráda na oslavě umožňuje toto unikátní řešení nazvané Drumistic také jednoduše pořizovat nahrávky a exportovat je v rozličných formátech.

Celé řešení se skládá ze čtveřice kompaktních senzorů, z nichž dva se připevňují na klasické bubenické paličky a další dva na nárty chodidel. Zkrátka aby byla sestava skutečně kompletní a bubeníci se mohli spolehnout i na své nohy.

Foto: archív tvůrců

Senzory Drumistic

Zatím jen Android a iOS

Prostřednictvím technologie bluetooth pak tyto senzory stačí během pár vteřin spárovat s tabletem nebo smartphonem, definovat jednotlivé zóny úderu neboli konfiguraci bicí soupravy. Pak už jen stačí pustit se naplno do hraní.

Podporována jsou mimochodem zařízení s operačním systémem iOS a Android. Do budoucna nicméně tvůrci slibují i aplikaci pro majitele mobilních zařízení se systémem Windows.

Zajímavé je i to, že mobilní aplikace, která je nedílnou součástí celého setu, se nestará pouze o zvukovou emulaci bicí soupravy nebo nahrávání. Umožňuje například také automatické převedení pořízené skladby do notového zápisu. Všem začínajícím bubeníkům pak nabízí pomocnou ruku v podobě interaktivních a personalizovaných výukových lekcí.

Foto: archív tvůrců

Novinka spolupracuje s chytrými telefony i počítačovými tablety.

Vybrali přes 1,6 miliónu korun

Unikátní paličky jsou zatím pouhým prototypem. Tvůrci se snaží vybrat peníze na rozjetí masové výroby prostřednictvím serveru Kickstarter, který využívají kreativní jedinci ke splnění svých podnikatelských snů.

A na nezájem si rozhodně stěžovat nemohou. Tato myšlenka totiž nadchla již více než čtyři stovky hráčů po celém světě. I když do konce zbývá ještě víc než půl měsíce, podařilo se tvůrcům na realizaci projektu vybrat již přes 1 600 000 Kč. Na rozjetí masové výroby nicméně potřebují ještě necelý milión.

Základní sada, obsahující dva senzory včetně potřebných úchytů a micro USB kabel určený k nabíjení, vyjde zájemce v přepočtu na 3200 Kč. Okusit hru na virtuální bicí soupravu by při získání plné požadované částky a naplnění cíle projektu mělo být možné v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám