Hlavní obsah

Miliardový obchod nedopadl. Číňané dávají od společnosti Vizio ruce pryč

Tchaj-pej

Čínský technologický konglomerát LeEco, jehož aktivity sahají od chytrých telefonů po elektromobily, se kvůli regulačním překážkám vzdal plánu na převzetí amerického výrobce spotřební elektroniky Vizio za dvě miliardy dolarů (zhruba 50 miliard Kč).

Foto: archív výrobce

Společnost Vizio se proslavila především výrobou televizorů.

Článek

Dohoda o převzetí společnosti Vizio firmou LeEco byla oznámena loni v červenci. Jeden z představitelů čínského podniku však v úterý agentuře Reuters řekl, že za odchodem od plánovaného převzetí stojí „čínský politický faktor“. Podrobnosti ale odmítl poskytnout.

Zástupci společnosti LeEco však oficiálně uvedli, že oba podniky uzavřely novou dohodu o spolupráci, jejíž součástí je uvedení produktů společnosti Vizio na čínský trh.

Firma Vizio je známá především výrobou televizorů s plochou obrazovkou, stejně tak se ale podnik věnuje dalším oblastem spotřební elektroniky. V portfoliu tohoto podniku se dříve objevily například nejrůznější multimediální přehrávače či hudební systémy určené k televizorům.

Společnost LeEco se v posledních měsících v důsledku rychlého rozvoje aktivit potýkala s finančními problémy. V březnu si však na svou expanzi zajistila od investorů 2,2 miliardy dolarů. Peníze směřovaly do divizí pro chytré televize a pro filmovou produkci.

Reklama

Výběr článků

Načítám