Hlavní obsah

LG se poprvé za šest let propadla do provozní ztráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce elektroniky LG Electronics se ve čtvrtém čtvrtletí zřejmě poprvé za šest let propadl do provozní ztráty. Firma dnes na základě předběžných údajů uvedla, že na provozní úrovni prodělala 35 miliard wonů (748 miliónů Kč) po zisku 359 miliard wonů před rokem. Analytici přitom v anketě agentury Reuters předpokládali, že podnik vydělá 98 miliard wonů.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G5 v akciVideo: LG

 
Článek

Celkové tržby LG podle předběžných údajů stouply o 1,5 procenta na 14,8 biliónu wonů (316,5 miliardy Kč).

Firma neupřesnila, co propad do provozní ztráty způsobilo. Kompletní výsledky zahrnující výkony jednotlivých divizi zveřejní LG koncem ledna. Analytici slabé hospodářské výsledky spojují především s pokračujícími ztrátami v oblasti mobilních telefonů a se slabším prodejem elektrospotřebičů.

Foto: archív výrobce

LG G5

V loňském roce se nicméně výrobce snažil uspět na trhu s vůbec prvním komerčně dostupným modulárním chytrým telefonem. Zájem o model G5, který byl zároveň vlajkovou lodí společnosti LG, ale rekordy v prodejích rozhodně netrhal. [celá zpráva]

Hospodářské výsledky LG ostře kontrastují s výsledky většího domácího konkurenta Samsung Electronics. Ten podle předběžných údajů zvýšil ve čtvrtém čtvrtletí provozní zisk o polovinu na 9,2 bilioónu wonů (196,7 miliardy Kč), a to navzdory potížím s telefony Galaxy Note 7. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám