Hlavní obsah

HP koupí od Samsungu divizi tiskáren za 25 miliard korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HP koupí od jihokorejského elektronického gigantu Samsung Electronics divizi tiskáren. Akvizice má hodnotu 1,05 miliardy dolarů, tedy více než 25 miliard korun, uvedla agentura Reuters. Součástí obchodu je podle ní přes 6500 patentů v oblasti tisku a 1300 vývojářů.

Foto: archív výrobce

HP je v současnosti jedničkou v prodeji tiskáren a kopírek. (Ilustrační foto)

Článek

HP je v současnosti jedničkou v prodeji tiskáren a kopírek. Akvizice divize tiskáren Samsungu pomůže tomuto výrobci jeho dominantní postavení na trhu ještě posílit.

Zástupci Samsungu se zase podle agentury Reuters nechali slyšet, že se chtějí více zaměřit na své hlavní podnikatelské aktivity. Jde především o oblasti chytrých telefonů, počítačových tabletů a v neposlední řadě také televizorů a bílého elektra.

Celá transakce mezi oběma společnostmi by měla být dokončena do 12 měsíců.

Podle výzkumné společnosti Gartner byla společnost HP loni druhým největším výrobcem počítačů na světě. První příčka patřila Lenovu, třetí pak Dellu. [celá zpráva]

Problémy mobilní divize Samsungu 

Samsung musí v současnosti řešit velké problémy ve své mobilní divizi. Ukázalo se totiž, že jeho nejnovější vlajková loď Galaxy Note 7 má vadné baterie, což může vést až ke vznícení celého přístroje. Firma proto více než 2,5 miliónu přístrojů stáhla z prodeje.

Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) dokonce kvůli tomu uživatele vyzvala, aby přístroj Galaxy Note 7 vůbec nepoužívali. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám