Hlavní obsah

Yahoo vykázalo další velkou ztrátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká internetová společnost Yahoo vykázala ve druhém čtvrtletí další vysokou ztrátu. Čistá ztráta se prohloubila na 439,9 miliónu dolarů (10,7 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 21,6 miliónu dolarů. Firma v prohlášení zveřejněném v noci na úterý uvedla, že byla nucena zaúčtovat mimořádné odpisy v souvislosti s poklesem hodnoty služby Tumblr.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Logo společnosti Yahoo! před budovou ústředí v Sunnyvale v Kalifornii.

Článek

Celkové příjmy stouply o 5,2 procenta na 1,31 miliardy USD. Po odečtení poplatků zaplacených partnerským internetovým stránkám však klesly o 19 procent na 841,2 miliónu USD. Slabší příjmy přicházejí v době, kdy inzerenti dávají stále více peněz do digitální reklamy, protože spotřebitelé tráví stále více času na internetu. Většinu reklamy se však daří získat konkurentům.

V souvislosti s poklesem hodnoty bloggovací služby Tumblr Yahoo zaúčtovala odpisy 482 miliónů USD. Již dříve zaúčtovala firma odpisy 230 miliónů USD. To ukazuje, že hodnota Tumblr se snížila o téměř dvě třetiny. Yahoo kupila firmu v roce 2013 za 1,1 miliardy USD.

Zatím zůstává nejasné, zda Yahoo opustí svoji dlouhodobou snahu o oživení a prodá své hlavní operace. Tento postup by zřejmě ukončil čtyřletou vládu generální ředitelky Marissy Mayerové. Mayerová toho o možnosti budoucího prodeje příliš neřekla. Pouze investorům oznámila, že firma pečlivě hodnotí nabídky, zatím však nemá žádné oznámení. V pondělí byl konečný termín pro podání závěrečných nabídek, takže rozhodnutí by mohlo padnout brzy, upozornila agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám