Hlavní obsah

Za oběd se šéfem Applu zaplatil fanoušek 12 miliónů korun

Novinky, mif

Šéf společnosti Apple Tim Cook je nejen v USA považován doslova za celebritu. A to tak velkou, že se lidé nezdráhají za oběd s ním zaplatit statisíce dolarů. Letos dokonce jeden fanoušek neváhal vytáhnout z kapsy v přepočtu více než 12 miliónů korun.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Oběd s šéfem Applu se dražil letos už po čtvrté. Cook se tak nesnaží navýšit jistě již tak velký rozpočet amerického počítačového gigantu, ale jednoduše získat dostatek finančních prostředků pro dobrou věc – všechny získané peníze z dražeb totiž vždy jdou na dobročinné účely.

Za zhruba hodinové posezení s nejvyšším představitelem jablečné společnosti neznámý dražitel zaplatil 515 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 12,2 miliónu dolarů.

Kromě jídla a Cookova času získal fanoušek za půlmiliónový šek také dvě VIP vstupenky na chystanou vývojářskou konferenci WorldWide Developer Conference, která by se měla uskutečnit v polovině června. Konference se bude točit okolo nových operačních systémů, možná se ale ukážou i hardwarové novinky.

O rekord nejde

Totožnost dražitele nebude patrně nikdy prozrazena, stejně tak tomu bylo i v předchozích letech. Celému obědu budou předcházet přísná bezpečnostní opatření, výherce dobročinné aukce například bude muset absolvovat bezpečnostní prohlídku.

Například ve srovnání s loňským rokem je dražená částka úspěchem. Loni se totiž na dobročinné účely podařilo touto cestou vybrat pouze 200 tisíc dolarů, tedy 4,7 miliónu korun.

Naprostý rekord to ale také není. Nejvíce peněz pro potřebné přinesla hned první dobročinná aukce v roce 2013, kdy se oběd s Cookem vydražil za 610 000 dolarů – bezmála 14,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám