Hlavní obsah

Francie chce prý po Googlu doplatit 1,6 miliardy eur na daních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francie požaduje po americké internetové společnosti Google doplatit 1,6 miliardy eur (43,3 miliardy Kč) na daních. Agentuře Reuters to řekl nejmenovaný zdroj z tamního ministerstva financí. Úřad i mluvčí společnosti Google ve Francii částku odmítli potvrdit. Google podle své mluvčí uvedl, že dodržuje daňové zákony ve všech zemích, kde působí.

Foto: Peter Power, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Google má kvůli daním potíže i v dalších evropských zemích, například v lednu se s britskou vládou dohodl, že doplatí na daních 130 miliónů liber (4,4 miliardy Kč). Předcházela tomu kontrola účetnictví, kterou v Googlu provedly britské daňové orgány. Britští zákonodárci tuto částku kritizovali jako „nepoměrně nízkou”.

Francouzský daňový úřad již na začátku února uvedl, že na rozdíl od britské vlády o celkové částce požadované po společnosti Google vyjednávat nebude.

Problémy ale Google řeší také v Itálii. Tamní policie firmu podle zdrojů obviňuje z daňových úniků ve výši 227 miliónů eur.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám