Hlavní obsah

Chybně prodaná doména vyšla Google na 300 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět obletěla minulý rok zpráva o tom, že doména Google.com se omylem prodala za pouhých 12 dolarů, tedy v přepočtu za necelých 300 korun. Tím ale celý příběh samozřejmě nekončil. Zástupci této americké společnosti nyní prozradili, že za svou chybu zaplatili něco málo přes 12 000 dolarů, tedy bezmála 300 tisíc korun.

Ilustrační foto

Článek

Celá kauza se udála loni na konci září. Bývalý zaměstnanec Googlu Sanmay Ved si doménu Google.com zaregistroval v úterý 29. září v 1:20 ráno. [celá zpráva]

„Jen mě to tak napadlo zkusit, když jsem viděl, že je doména Google.com skutečně volná, nemohl jsem uvěřit vlastním očím,“ neskrýval své nadšení z nového úlovku.

Foto: repro Linked in

Bývalý zaměstnanec Googlu Sanmay Ved

Po pár minutách však zafungovaly kontrolní mechanismy, doména mu byla odebrána a uhrazená platba samozřejmě vrácena.

Ved se ještě navíc dohodl s Googlem na zaplacení odškodného za „nepovedený obchod“. Bývalému zaměstnanci americký podnik proto vyplatil přesně 6006,13 dolarů (148 500 Kč). Poté, co se ukázalo, že bývalý zaměstnanec plánuje utrženou sumu věnovat na charitu, byla původní částka nakonec ještě zdvojnásobena – na již zmiňovaných 12 012,26 dolarů (296 906 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám