Hlavní obsah

Nejrychlejší wi-fi sítě v České republice

Nejrychlejší bezdrátové připojení wi-fi je dosažitelné v Praze a v Jihočeském kraji, nejpomalejší na Karlovarsku. V září se průměrná rychlost wi-fi zvýšila proti srpnu o 15 procent na 10,7 Mbit/s. Meziročně stoupla o pětinu. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Profimedia.cz

Adaptér pro šíření bezdrátového standardu wi-fi. (Ilustrační foto)

Článek

V Praze dosahovala v září průměrná rychlost wi-fi sítí 12 Mbit/s, což je o tři procenta více než v srpnu a o dvě pětiny více než před rokem. V Karlovarském kraji vzrostla rychlost meziměsíčně rovněž o tři procenta na 5,6 Mbit/s.

Nejrychlejší byla wi-fi síť Poruba.NET s průměrem 22,7 Mbit/s, což je třetinové zrychlení proti srpnu. Následují Slfree.net s 18,4 Mbit/s a Rtyne.net s 18,3 Mbit/s.

Nejrychlejší LTE síť měl v září T-Mobile, u kterého DSL.cz naměřil průměrnou rychlost mobilního internetu 27,2 Mbit/s. Vodafone vykázal u LTE rovných 27 Mbit/s a Operátor O2 měl průměr přes 26,6 Mbit/s. S průměrem 8,5 Mbit/s měl ale nejrychlejší 3G síť.

Průměrná rychlost pevného internetu xDSL se zvýšila o šest procent na 8,1 Mbit/s a kabelový internet zpomalil o osm procent na 32 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám