Hlavní obsah

Letem světem internetem (50. díl) - Sexy fotky z mobilu

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet databáze českých filmů a seriálů, stránka s on-line testy a web s lechtivými obrázky pořízenými pomocí mobilů.

Článek

Český film

Jirkova stránka o českých filmech se pokouší zmapovat historii českého filmu a seriálu převážně z období do roku 1989. Snahou autora databáze českých filmů, komedií, seriálů a pohádek Jiřího Rozkovce je, aby u každého titulu byly dostupné podrobné informace (například stručný obsah, herecké obsazení, fotogalerie apod.)

"Web jsem vytvořil proto, neboť si myslím, že je zde spousta skvělých českých titulů, které jsou neprávem opomíjeny a to jen proto, že vznikly v období totality a pořád je tu ještě velká spousta lidí, kteří se nedokáží s minulostí vyrovnat. Sedí v různých radách a nepovolují vysílání takovýchto děl. U některých věcí je to opravdu škoda," říká Jiří Rozkovec.

 Návštěvníky webu jsou z velké části sběratelé nebo příznivci českého filmu, stránky využívají také studenti shánějící podklady pro různé práce a též se ozývá poměrně dost Čechů žijících v zahraničí, u kterých se při návštěvě webu probouzí vzpomínky na léta prožitá v České republice nebo Československu.

.: HODNOCENÍ: grafika (3/10), obsah (7/10

Diktáty

Konečně snad o sobě léto začíná dávat vědět a školáci si tak mohou naplno užívat prázdnin. Pokud ale deštivé dny vyženou studenty od vody zpátky k počítačům, možná by nebylo od věci spojit příjemné s užitečným a zkusit si na internetu nějaký ten diktát. 

Internetoví uživatelé mají rádi on-line testy poskytující okamžitou zpětnou vazbu. Pokud mezi ně patříte i vy, na tomto webu se vyřádíte. Stránky totiž obsahují zhruba půl druhé stovky doplňovacích diktátů a pravopisných cvičení z českého jazyka.

Záběr je široký - od nejjednodušších gramatických jevů (vyjmenovaná slova) až po souhrnná cvičení a cvičení pro přípravu na přijímací zkoušky na střední školy.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (8/10

Sexymobil.com

Napadlo vás někdy, proč vlastně mají moderní mobilní telefony v sobě fotoaparáty? Návštěvníci webu Sexymobil.com to již vědí moc dobře. Najdete zde totiž databázi fotografií pořízených mobilními telefony vybavenými fotoaparátem.

Tématem snímků jsou různé záběry mladých slečen v různých situacích a na rozličných místech (ulice, dopravní prostředky, restaurace, domácí záběry apod.).

Všechny fotografie mají mírný voyerský nádech a snaží se pomocí skrytého foťáčku v mobilu odhalit co možná nejvíce. "Samozřejmostí na našem severu je však přísné zachování anonymity fotografovaných osob, které nedali k focení souhlas," dušuje se jeden z autorů webu Martin Tyler. 

Web je postaven na systému hodnocení fotografii, kdy je předkládána pouze jedna fotka a teprve po jejím ohodnocení se zobrazí další. Každou fotografii si lze zobrazit v původní velikosti a existuje tu i možnost vkládání komentářů.

Další možností je prohlížení žebříčku deseti nejlepších fotek podle hodnoceni ostatních uživatelů. Nechybí ani přehled nejnovějších deseti záběrů z každé kategorie.

Web je v provozu teprve pár týdnů, ale denní přírůstek fotografií je zhruba deset kousků (chcete-li "kusů"). Fotografie můžete na web vkládat bez nutnosti registrace. V plánu je zlepšení filtrů pro zobrazování fotografií, nový systém jejich hodnocení, nové kategorie, soutěže o ceny atd. 

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (5/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje

Anketa

Máte mobil s fotoaparátem?
ano
33,5 %
ne, ale chtěl bych ho
29,3 %
ne, netoužím po něm
37,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 532 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám